ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ БІОЛОГІЇ - Миронюк, Тамара (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті розглянуто формування здоров’язбережувальної компетентності майбутніх учителів біології. Основна увага приділена підготовці до здоров’язбережувальної діяльності в загальноосвітніх навчальних закладах, володінню організаційно-педагогічними, психолого-педагогічними та навчально-виховними здоров’язбережувальними технологіями. Формування здоров’язбережувальної компетентності майбутніх учителів біології розглянуто як цілеспрямований процес засвоєння студентами сукупності знань про здоров’я шляхом системи заходів, що враховує найважливіші характеристики освітнього середовища з точки зору його впливу на актуалізацію суб’єктності студента для збереження та розвитку свого здоров’я.