НЕСПЕЦІАЛЬНА ФІЗКУЛЬТУРНА ОСВІТА: СУЧАСНИЙ ВИМІР - Цибульська, Вікторія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті розглянуто сутність поняття «неспеціальна фізкультурна освіта», що застосовується при формуванні особистої фізичної культури студентів. Здійснено аналіз наукових джерел стосовно основних понять неспеціальної фізкультурної освіти, уточнено дефініцію поняття «фізкультура освіта». Здійснено теоретичний аналіз особистої фізичної культури молоді, проаналізовано мету фізкультурної освіти. Визначено основні цілі неспеціальної фізкультурної освіти студентської молоді, охарактеризовано функції неспеціальної фізкультурної освіти.