ВПЛИВ ІНШОМОВНОЇ ПІДГОТОВКИ НА ОСОБИСТІСНИЙ РОЗВИТОК ТА ПРОФЕСІЙНЕ СТАНОВЛЕННЯ КУРСАНТІВ ВИЩИХ ВІЙСЬКОВИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Кравчук, Оксана; Гузиніна, Тетяна; Гутнік, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
Стаття розкриває особливості впливу іншомовної підготовки на особистісний розвиток та професійне становлення майбутніх фахівців військової галузі. Автори зазначають, що цільовою установкою навчальної дисципліни «Іноземна мова професійного спілкування» є формування в курсантів готовності й здатності до міжкультурної комунікації, а підвищення рівня мовної підготовки полягає в поєднанні професійної та соціокультурної орієнтації. Доведено, що сьогодні значно зросла мотивація курсантів щодо опанування іноземною мовою (особливо англійською) або підвищення рівня володіння нею.