ГРАФІЧНІ СИСТЕМИ АВТОМАТИЗОВАНОГО ПРОЕКТУВАННЯ В ПРОЦЕСІ ГЕОМЕТРОГРАФІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ - Соловйова, Олена; Шпильовий, Юрій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
У статті зроблено огляд сучасних можливостей графічних систем автоматизованого проектування (САПР) в процесі геометрографічної підготовки майбутніх інженерів; також описані пакети прикладних програм (прoгрaми признaчeні для вирiшeння будь-яких зaдач), які поділяються на дві групи: спеціалізовані та універсальні. Спеціалізовані програмні прикладні пакети призначені для вирішення якогось одного завдання, можуть вживатися автономно, так і входять до складу універсальних систем; універсальні системи – призначені для комплексної автоматизації процесів проектування, аналізу і виробництва продукції машинобудування, вони можуть містити одну або кілька спеціалізованих систем.