ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖЕННЯ – НЕОБХІДНА УМОВА ЖИТТЯ ЛЮДИНИ - Титаренко, Валерій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
У статті розкриті питання значення здоров’я, як обов’язкової умови життя кожної людини, визначені складові здорового способу життя. Охарактеризоване раціональне харчування, як один із компонентів здорового способу життя. Показано, що рухова активність є невід’ємною складовою здорового способу життя людини у побуті, процесі навчання, праці та під час дозвілля. Відмічено, що дефіцит вітамінів є причиною порушення фізичного і розумового розвитку. Виділений режим дня учнівської молоді та вказано на необхідність його дотримання. У статті подана класифікація найнебезпечніших продуктів харчування.