СОЦІАЛЬНО-ТРУДОВА ПІДГОТОВКА ВИПУСКНИКІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ІНТЕРНАТНИХ ЗАКЛАДІВ: НАПРЯМКИ НАУКОВОГО ПОШУКУ - Яковлєва, Вікторія; Статівка, Віктор (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2017)
У статті розглянуто актуальні проблеми розвитку особистості, пов’язані із її майбутньою трудовою діяльністю, проаналізовані новітні підходи до організації соціально-трудової підготовки випускників загальноосвітніх інтернатних закладів, визначені завдання трудового виховання молоді, що ставлять сучасні школи – інтернати, складові соціально-трудової діяльності вихованців інтернатних закладів та обґрунтовано педагогічну доцільність такої підготовки у процесі формування їх життєвої компетентності.