РОЛЬ ПІАНІСТА-КОНЦЕРТМЕЙСТЕРА В ПЕДАГОГІЧНІЙ ОСВІТІ - Умрихіна, Оксана; Подолян, Аліна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті досліджено мистецтво піаніста-концертмейстера, його особливості та специфіка функціонування; розглянуто значення поняття «концертмейстер» та різноманітність його застосування; проаналізовано педагогічний аспект концертмейстерської роботи, особливості основних відмінних рис концертмейстера як педагога та фахівця широкої компетенції; зазначено роль концертмейстера в процесі музичного та педагогічного виховання; зазначено роль піаніста-концертмейстера як зразка для творчого розвитку майбутнього педагога; визначено особливості співпраці концертмейстера з солістом та значення ролі концертмейстера для успішного виховання майбутнього педагога- музиканта.