АКТУАЛІЗАЦІЯ ІДЕЙ ТА ДОСВІДУ МИНУЛИХ РОКІВ ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ ШКІЛЬНИХ СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНИХ СЛУЖБ У СУЧАСНИХ УМОВАХ - Штефан, Людмила; Бекетова, Юлія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
Мета статті полягає у визначенні перспектив творчого використання ідей та досвіду 20‒90-х років ХХ століття в діяльності сучасних шкільних соціально-педагогічних служб. Для цього використано логіко-структурні та ретроспективні методи. У процесі наукового пошуку встановлено, що до перспектив творчого використання ідей та досвіду минулих років у діяльності сучасних шкільних соціально-педагогічних служб варто віднести: організацію колективного виховання, дозвілля дітей та учнівського самоврядування; широке залучення їх до трудової діяльності; організацію професійної освіти учнів.