ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ СТИЛЮ УПРАВЛІННЯ МИСТЕЦЬКО-ПЕДАГОГІЧНИМ КОЛЕКТИВОМ У МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИКИ - Овчиннікова, Любов (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті висвітлюється методика формування стилю управління мистецько-педагогічним колективом у майбутніх учителів музики. У даному контексті автор розглядає наступні педагогічні умови: забезпечення мотивації студентів до формування ефективного стилю управління в процесі вивчення спецкурсу «Основи управління мистецько-педагогічним колективом»; впровадження у процес формування стилю управлінської діяльності професійно-особистісного тренінгу; організація самоменеджменту майбутніх учителів музики в контексті формування стилю управління мистецько-педагогічним колективом. Особлива увага приділена етапам, основним положенням, формам та методам, якими керувались при виборі педагогічних умов. Серед них: спецкурс «Основи управління мистецько-педагогічним колективом», лекції, практичні заняття, самостійна робота, диспути, програма та принципи роботи професійно-особистісного тренінгу тощо.