ФІЛОСОФІЯ ДІАЛОГУ ЯК МЕТОДОЛОГІЧНА ОСНОВА ІНШОМОВНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ В УМОВАХ УНІВЕРСИТЕТУ - Павелків, Катерина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті на основі аналізу філософії діалогу як методологічної основи іншомовної підготовки майбутніх фахівців соціальної сфери встановлено, що діалогічні форми міжособистісної взаємодії сприяють розвитку професійних знань, умінь і навичок майбутніх соціальних педагогів/працівників, оскільки формують здатність до ефективних взаємовідносин з усіма суб’єктами професійної діяльності. Схарактери-зовано соціальну взаємодію соціального працівника/педагога та клієнта. Обґрунтовано константні компоненти ситуації діалогічної взаємодії (комуніканти, об’єкт комунікації, соціальний контекст діалогу, фонові знання учасників діалогу) у процесі іншомовної підготовки майбутніх фахівців соціальної сфери.