ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ В МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ - Шевцова, Лариса (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2018)
У статті висвітлено питання створення професійної компетент-ності майбутніх учителів-філологів, що передбачає складний процес формування компетенцій, набутих завдяки системі знань, умінь, навичок з філології та методики навчання української мови. Розглядаються основи методичних компетентностей, процес їх формування, визначено основні вміння та навички, що цьому сприятимуть, указується на особливості критеріїв відповідності компетентностей ключовим вимогам.