ХОРЕОГРАФІЧНЕ МИСТЕЦТВО ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ЕСТЕТИЧНИХ ЦІННОСТЕЙ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ - Максименко, Анатолій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті досліджується вплив хореографічного мистецтва на формування естетичних цінностей майбутніх педагогів, розглянути основні форми і методи виховної роботи, направлені на формування зазначених цінностей у студентів. Методологія дослідження полягає в застосуванні методу теоретичного аналізу, який дозволив проаналізувати специфіку хореографічного мистецтва та його вплив на формування естетичних цінностей майбутніх педагогів. Наукова новизна роботи полягає в поглибленні уявлень про естетичну цінність хореографічного мистецтва; дослідженні ціннісних особистісних якостей студентів, які формуються за допомогою мистецтва хореографії; форм і методів виховної роботи, які направлені на формування досліджуваних цінностей у студентів. Матеріали, що пропонуються в статті можуть бути використані в практиці вищої педагогічної освіти, на всіх етапах неперервної педагогічної освіти, у тому числі й у системі підвищення кваліфікації працівників педагогічної сфери.