РЕАЛІЗАЦІЯ ТА ПРОБЛЕМИ ВПРОВАДЖЕННЯ МЕТОДУ МОДЕЛЮВАННЯ ПРИ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЙ - Манойленко, Наталія; Абрамова, Оксана; Мироненко, Наталя (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Стаття присвячена проблемі реалізації, застосування та ролі методу моделювання в системі підготовки майбутніх вчителів трудового навчання і технологій. Описується основний напрям застосування методу моделювання під час викладання фахових дисциплін майбутнім фахівцям. Охарактеризовано етапи методу моделювання на прикладі матеріальних моделей в процесі організації та проведення практичних занять з фахових дисциплін майбутнім вчителям трудового навчання та технологій у закладах вищої освіти. Визначені шляхи впливу на розвиток технічного мислення та важливість формування творчої особистості, в умовах сучасних змін у системі підготовки компетентних фахівців галузі «Технологічна освіта».