ПРОБЛЕМА АДАПТАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ ТА ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ-ПЕРШОКУРСНИКІВ ДО НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ - Дмитрук, Лілія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті аналізується та досліджується соціально-психологічна адаптація студентів-першокурсників. Метою статті є дослідження основних проблем адаптації першокурсників до навчання у вищому медичному навчальному заклад шляхом анонімного анкетування. Було проведено дослідження проблем адаптації студентів першого курсу медичного факультету до навчального процесу у Вінницькому національному медичному університеті імені М. І. Пирогова. В опитуванні брало участь 200 студентів, 100 з яких – українські студенти, 100 – іноземні студенти. В результаті проведення опитування українських та іноземних студентів-першокурсників були виявлені основні проблеми адаптації першокурсників до навчання у вищому медичному навчальному закладі.