ГУМАНІЗАЦІЯ ВИХОВАННЯ ЯК КЛЮЧОВИЙ ЕЛЕМЕНТ НОВОГО ПЕДАГОГІЧНОГО МИСЛЕННЯ - Демченко, І. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглянуто сутність поняття гуманізації освіти, охарактеризовано сучасні виховні системи, сформульовано істотні суперечності процесу виховання особистості дитини, виділено головні риси гуманістичної педагогіки, а також зроблено акцент на переорієнтацію мети, завдань та змісту гуманізації у виховному процесі школи. The meaning of humanization of education is presented in the article. The main upbringing systems of up-to-date are proposed. The substantial contradictions in upbringing process of a child’s personality are analysed. The main features of humane education are pointed out. Great attention is paid to the improvement of the aim, tasks and context of humanization in upbringing process at school.