ВИХОВНИЙ ІДЕАЛ ТА ДЕЯКІ ШЛЯХИ ЙОГО ДОСЯГНЕННЯ У ФІЛОСОФСЬКИХ ПОГЛЯДАХ ОСНОВОПОЛОЖНИКІВ ПЕДАГОГІЧНОЇ ДУМКИ ЧЕРКАЩИНИ (ЗІСТАВНИЙ АСПЕКТ) - Екало, С. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті у зіставному ключі розглядається розуміння виховного ідеалу та подаються деякі шляхи його досягнення у філософських поглядах основоположників педагогічної думки Черкащини: Григорія Сковороди, Тараса Шевченка та Памфіла Юркевича. The article gives brief comparative analysis of the educational ideas of Cherkassy Region educational concepts founders Hryhory Skovoroda, Taras Shevchenko and Pamfil Yurkevych. Some ways of reaching the ideal are described.