РОЛЬ І МІСЦЕ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ У ПІДГОТОВЦІ ФАХІВЦІВ З ВИЩОЮ ОСВІТОЮ - Ніколаєнко, С. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті проаналізовано стан наукової діяльності вищих навчальних закладів відповідно до методики рейтингування, висвітлено причини невідповідності наукової діяльності університетів критеріям сьогодення та визначено перспективи реорганізації університетської мережі на основі вітчизняного та зарубіжного досвіду. The state of scientific activity of Higher Educational Establishment (HEE) towards the rate metbodics is analyse in the article it describes the reason of uncorresponding scientific activities of universities to the nowadays criteria and defines the perspectives in reorganization of the university net on the base of native and foreing experience.