ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ: ЕВОЛЮЦІЯ КОНЦЕПЦІЇ - Чирва, А. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядається одне з найактуальніших понять, яке застосовують у провідних сучасних системах вищої освіти: інтернаціоналізація. Піднімається питання про необхідність універсалізації поняття інтернаціоналізації для застосування у освітніх системах різних країн. Зроблена спроба прослідити еволюцію концепції та поновити системне визначення поняття. The article considers one of the most current notions used in leading modern systems of higher education: internationalization. The question about necessity of making universal notion in different educational systems of the world is risen. The attempt to trace the evolution of the concept and renovate system definition of the notion is done.