СТАН СІЛЬСЬКОЇ ШКОЛИ США В СЕРЕДИНІ ХХ СТОЛІТТЯ - Щербань, І. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядається система шкільної освіти сільських районів Америки середини ХХ століття. Висвітлено питання чисельності учнівського складу, стану будівель та шкільного обладнання, кваліфікації вчителів, забезпечення освітніми засобам та навчальними програмами. Окреслено переваги та недоліки освітнього процесу в сільській школі США. The article is devoted to the problems of American rural school education in the middle of the XX-th century. The scope of schoolchildren, buildings and school equipment conditions, teachers’ qualifications, providing educational means and curriculums are analyzed. Advantages and disadvantages of the educational process in rural schools of the USA are distinguished.