СПІВАЦЬКЕ ДИХАННЯ ЯК ОСНОВА ВОКАЛЬНО-ХОРОВОЇ ТЕХНІКИ ДИТЯЧОГО ХОРУ - Ятло, Л.; Ятло, Л. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розкривається природа, зміст і специфіка співацького дихання, характеризуються основні типи співацького дихання, подається визначення поняття опори дихання, розглядається питання організації дихання під час співу у поєднанні із методичними порадами щодо його застосування в практичній роботі з дитячим хором. Nature, maintenance and specific of breathing of singer, opens up in the article, the basic types of breathing of singer are characterized, determination of concept of breathing support is given, the question of organization of breathing is examined during singing in combination with methodical advices in relation to his application in practical work with child’s choir.