ІСТОРИЧНА РЕТРОСПЕКТИВА РОЗВИТКУ ІДЕЇ ГРОМАДЯНСЬКОСТІ ОСОБИСТОСТІ ЯК ЧИННИКА РОЗВИТКУ ДЕМОКРАТИЧНОГО СУСПІЛЬСТВА - Вербицька, П. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Актуальність порушеної у статті проблематики визначається тим, що нинішній етап формування українського суспільства потребує розгляду важливої педагогічної проблеми – формування людини-громадянина передусім як члена громадянського суспільства й такої необхідної його якості як громадянськість в історичній ретроспективі, опираючись на історичне коріння та традиції суспільства Topicality of this theme of the article is determined by the fact that current stage of Ukrainian society formation demands considering of the important pedagogical problem – forming a person and a citizen first of all as a civil society member and his civic virtues in historic retrospective.