ТРИПІЛЬСЬКІ КОРЕНІ НАЦІОНАЛЬНОЇ І ДЕРЖАВНОЇ СИМВОЛІКИ - Горохівський, П. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Розглянуто історію становлення української національної і державної символіки та спроби тлумачення значення Малого Державного Герба. Зроблено висновок, що знак трисутності походить з часів трипільської культури. The article deals with the history of formation of the Ukrainian national and state symbolism an also an attempt of interpretation of the meaning of the Small State Emblem is being made in it. It is concluded that a symbol of triple sense dates back to Trypillia Culture.