ОНТОЛОГІЯ ПОНЯТЬ «СВІТОГЛЯД», «НАУКОВИЙ СВІТОГЛЯД», «ЕКОЛОГІЧНИЙ СВІТОГЛЯД» - Совгіра, С. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглянуто онтологію понять «світогляд», «науковий світогляд» та показана необхідність і закономірність уведення в науковий обіг поняття «екологічний світогляд». The article examines оntology conception «world outlook», «scientific world outlook» and show necessity and regularity appearance in science circulation conception «ecologycal world outlook».