ПАРАДИГМАТИКА ПРОСТОРУ З КОМПОНЕНТАМИ степ, дорога, море (НА МАТЕРІАЛІ ПОЕЗІЙ ЄВГЕНА ГУЦАЛА) - Шуляк, С. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті аналізуються особливості концептів степ, дорога, море, які представлені у поезіях Євгена Гуцала. Досліджується функціонування цих компонентів у контекстах. Зосереджується увага на тому, що вони є невід’ємними чинниками формування ментальності українців. The article analizes the peculiarities of the concepts: steppe, sea, road which are used in Yevhen Hutsalo’s poetry. It surveys functioning these components in various contexts. A special attention is paid to the fact that they are represented as integral elements of the Ukrainians’ mentality formation.