ОСОБИСТІСТЬ І ДЕРЖАВА: ВЗАЄМОВІДНОСИНИ З ТОЧКИ ЗОРУ ХРИСТИЯНСЬКОЇ ДЕМОКРАТІЇ НІМЕЧЧИНИ - Купрій, Т. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті на основі папських енциклік, виступів церковних ієрархів і політичних лідерів проаналізовано історію становлення християнської політичної етики і моралі та роль в ній особистості в Німеччині у першій половині XX століття. На концептуальному рівні вивчається питання формування базису християнської демократії як однієї з прогресивних ідеологій останніх століть. In clause on a basis pope enzyclic, performances church hierarchy and political leaders XX centuries are analysed a history forming of christian political ethics and morals and part an shi personality in Germany in first half. At a conceptual level the question of formation of basis of socialism with the Christian Democrat as by one of progressive ideologies of last centuries is studied.