ДО ПРОБЛЕМИ СУТНОСТІ ТА МЕТИ ВИКЛАДАННЯ РЕЛІГІЄЗНАВСТВА У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ - Яхимович, Л. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті автор аналізує підходи до викладання курсу «Релігієзнавство» в системі вищої освіти, наголошує на важливості такого курсу в контексті подолання духовної кризи в суспільстві, робить спробу довести необхідність модифікації сутності та мети викладання релігієзнавчих дисциплін з метою виховання молоді на традиційних українських духовно-моральних принципах. In the article the author deals with the analysis of approaches of teaching Religion Studies in the system of higher education, emphesises on the importance of this course in the context of spiritual crisis overcoming in the society, makes attempt to prove the necessity of modification of the aim and essence of teaching Religion Studies on purpose of youth upbringing on traditional Ukrainian spiritual and moral principles.