УМАНСЬКЕ УЧИЛИЩЕ ЗЕМЛЕРОБСТВА ТА САДІВНИЦТВА – ОСЕРЕДОК ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ НАРОДНОЇ ШКОЛИ (кінець XIX – початок XX ст.) - Бадья, Лариса (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядається участь Уманського училища землеробства та садівництва в навчанні вчителів початкових народних училищ на літніх короткотермінових «виробничих» курсах, які проводилися наприкінці XIX – на початку XX cm. Характеризується змістове наповнення програм «виробничих» курсів, їхня відмінність від програм короткотермінових педагогічних курсів, які за характером були курсами підвищення кваліфікації народних вчителів. В статье рассматривается участие Уманского училища земледелия и садоводства в обучении учителей начальных народных училищ на летних краткосрочных «производственных» курсах, которые проводились в конце XIX – в начале XX cm. Характеризуется смысловое наполнение программ «производственных» курсов, их отличие от программ краткосрочных педагогических курсов, которые за характером были курсами повышения квалификации народных учителей. In this article we consider the participation of Uman school of agriculture and horticulture in studies of elementary school teachers which were carried out during the summer short-term «industrial» courses (late XIX – beginning of XX). We describe the content filling of «industrial» courses programs in contrast to the short-term pedagogical courses programs which were the courses of improvement of teachers professional skills.