ПЕРІОДИЗАЦІЯ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОГО КООПЕРАТИВНОГО ШКІЛЬНИЦТВА В НАДДНІПРЯНСЬКІЙ УКРАЇНІ (ІІ ПОЛОВИНА ХІХ – ПОЧАТОК ХХ СТ.) - Гарбузова, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті представлено періодизацію розвитку кооперативного шкільництва в Наддніпрянській Україні у ІІ половині ХІХ – на початку ХХ ст. Запропонована періодизація виступає спробою автора дати об’єктивну оцінку становленню та розвитку вітчизняної шкільної кооперації, як помітного явища в історії українського шкільництва досліджуваного періоду. В статье представлена периодизация развития школьной кооперации в Надднепрянской Украине во ІІ половине ХІХ – начале ХХ века. Предложенная периодизация является попыткой автора дать объективную оценку становлению и развитию отечественной школьной кооперации как заметного явления в истории украинской школы исследуемого периода. The article deals with a division into periods of development of school cooperation in Naddnepryanska Ukraine in ІІ half of ХІХ – beginning of ХХ age. The offered division into periods is the attempt of author to give an objective estimation becoming and development of school co-operation as the noticeable phenomenon in history of Ukrainian school of the probed period.