ДИТЯЧИЙ РУХ ЯК НАУКОВА КАТЕГОРІЯ - Коробова, Лілія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті висвітлюється дитячий рух як наукова категорія, обґрунтовується його сутність та визначається роль у становленні сучасної педагогіки. Автор акцентував увагу на дослідженні дитячого руху з точки зору таких взаємопов’язаних наук, як соціологія, психологія і педагогіка, та визначив його роль у вихованні дитини. В статье освещается детское движение как научная категория, обосновывается его сущность и определяется роль в становлении современной педагогики. Автор акцентировал внимание на исследовании детского движения с точки зрения таких взаимосвязанных наук, как социология, психология и педагогика и определил его роль в воспитании ребенка. Child’s motion as scientific category lights up in the article, his essence is grounded and a role is determined in becoming of modern pedagogics. An author accented attention on research of child’s motion from point of such reciprocal sciences, as sociology, psychology and pedagogics, and defined his role in education of child.