ПРАКТИЧНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ МОВЛЕННЄВОГО ЕТИКЕТУ ПЕДАГОГА МОЛОДШОГО ХОРУ - Кочкіна, Ірина; Пиж’янова, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Розглянуто актуальні питання формування мовленнєвої культури педагога. Розкрито сутність і функції професійно-педагогічного комунікативного етикету. Проаналізовано вербальні помилки педагога-диригента молодшого хору. Вказується на необхідності удосконалення професійних мовленнєвих умінь та артикуляції. Запропоновано комплекс вправ, які допоможуть контролювати вимову та виправляти мовні недоліки. Рассматриваются актуальные вопросы формирования культуры речи педагога. Раскрыта сущность и функции этикета педагогических коммуникаций. Проанализированы вербальные ошибки педагога-дирижера младшего хора. Указывается на необходимость совершенствования уровня речевого сопровождения и артикуляции. Предложен комплекс упражнений, которые помогут контролировать произношение и исправлять ошибки речи. Consider issues of creating a culture of language teacher. Discloses the nature and functions of professional pedagogical communicative etiquette. Language errors are analyzed teacherconductor of the junior choir. Specifies the need for improvement of professional language skills and articulation. A set of exercises to help control the correct pronunciation and language deficiencies.