ПОНЯТТЯ НЕЙРОТИЗМУ ЯК УСКЛАДНЕННЯ РОЗВИТКУ ДИТИНИ - Кравчук, Лілія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядається поняття нейротизму як ускладнення розвитку дитини, що є однією з найбільш гострих проблем сьогодення. Подається тлумачення поняття нейротизму. З’ясовуються педагогічні чинники виникнення нейротизму, найхарактерніші його прояви у поведінці дитини та причини виникнення ускладнень психічного розвитку що пов’язані не тільки з самою дитиною. В статье рассматривается понятие нейротизма как осложнение развития ребенка, которое является одной из наиболее острых проблем настоящего. Трактовка понятия нейротизма. Виясняются педагогические факторы возникновения нейротизма, самые характерные его проявления в поведении ребенка и причины возникновения осложнений психического развития, связанные не только с самим ребенком. The concept of neurosis as complication of development of child which is to one of the most sharp problems of nowaday is examined in the article. Interpretation of neurosis is given. Show the factors of origin of neurosis, his most characteristic displays in the conduct of child and reason of origin of complications of psychical development that related not only to the child.