ОСВІТА ІММІГРАНТІВ ТА ПРОБЛЕМА ЇХНЬОГО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ (ДОСВІД США) - Пилинський, Ярослав (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Жодна людина не може повноцінно реалізувати свої ані станові, ані культурні чи майнові переваги, якщо вона не має належної освіти, саме освіта і є її головним капіталом, єдиною перепусткою до повноцінної життєдіяльності. Особливо це стосується іммігрантів як першого, так і другого покоління: саме освіта може стати тим основним капіталом, який допоможе знайти своє місце у складному і далеко не завжди сприятливому середовищі нової батьківщини. Ни один человек не сможет полноценно реализовать свои сословные, культурные или имущественные преимущества, если он не имеет надлежащего образования. Именно образование и является тем главным капиталом, единственным пропуском к полноценной жизни и деятельности. Особенно это касается иммигрантов, как первого, так и второго поколения: именно образование может стать тем основным капиталом, который поможет им найти свое место в сложной и далеко не всегда благоприятной среде новой родины. It is impossible to fully realize someone’s class, cultural or property advantages without proper education, especially if education is one’s major capital, the only permit to adequate vital activity. This particularly pertains to immigrants of both the first and the second generation: it is education that may become their most important resource that will help them find their place in the complex and not always favorable environment of a new homeland.