СТРУКТУРНО-ЛОГІЧНА МОДЕЛЬ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З ПРИЛАДОБУДУВАННЯ - Протасов, Анатолій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті запропоновано та науково обґрунтовано структурно-логічну модель професійної підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра освітнього напрямку «Приладобудування» за професійним спрямуванням «Прилади та системи неруйнівного контролю». Модель побудовано на основі оптимального поєднання у змісті навчання фундаментальних, проміжних та спеціальних навчальних дисциплін, що сприяє підвищенню якості підготовки сучасних інженерів. В статье предложена и научно обоснована структурно-логическая модель профессиональной подготовки специалистов за образовательно-квалификационным уровнем бакалавра образовательного направления «Приборостроения» за профессиональным устремлением «Приборы и системы неразрушающего контроля». Модель построена на основе оптимального сочетания в содержании учебы фундаментальных, промежуточных и специальных учебных дисциплин, которая способствует повышению качества подготовки современных инженеров. In the article it is offered and the structurally-logical model of professional preparation of specialists is scientifically reasonable after the educationallyqualifying level of bachelor of educational direction of «Instrument-making» after professional aspiration «Devices and non-destructive checking systems». A model is built on the basis of optimal combination in maintenance of studies of fundamental, intermediate and special educational disciplines, which assists upgrading of preparation of modern engineers.