ФОРМУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ - Ратовська, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті на основі проведеного аналізу наукових досліджень визначається сутність, значення, складові компоненти технологічної компетентності майбутнього вчителя початкових класів. Автор розглядає причини її недостатньої сформованості у майбутнього педагога; пропонує комплекс педагогічних умов для формування належного рівня цієї компетентності у студента в період навчання в педагогічному вищому навчальному закладі; доводить, що оволодіння технологічною компетентністю сприяє підвищенню рівня професіоналізму майбутнього вчителя початкових класів. В статье на основе проведенного анализу научных исследований определяется сущность, значение, составляющие компоненты технологической компетентности будущего учителя начальных классов. Автор рассматривает причины ее недостаточной сформованности у будущего педагога; предлагает комплекс педагогических условий для формирования необходимого уровня этой компетентности у студента в период обучения в педагогическом высшем учебном заведении; доказывает, что овладение технологической компетентностью способствует повышению уровня профессионализма будущего учителя начальных классов. In the article on the basis of the analyses of modern scientific studies is defined the essence, important, meaning and components of teacher technological competence. The Author considers the reasons its insufficient level of forming of an intending Primary school teacher; offers the complex of pedagogical conditions to forming the necessary level the student’s competence at the period of training into the pedagogical high establishment; proves that mastering technological competence promotes increasing of professional level of an intending Primary school teacher.