САМОСТІЙНА РОБОТА ЯК СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛЯ ТЕХНОЛОГІЇ - Борисенко, Надія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті подається законодавче підтвердження необхідності оновлення системи освіти з метою формування творчої особистості фахівця, здатного навчатися впродовж життя, у цьому аспекті розглядається значення самостійної роботи в професійній підготовці майбутніх вчителів технології. Дається короткий огляд досліджень, які здійснювалися в даній галузі. Автор проводить аналіз терміну «самостійна робота», систематизує існуючі в літературі тлумачення даного поняття, узагальнює та конкретизує їх щодо вищої школи, пропонує власне визначення даного поняття. В статье подается законодательное подтверждение необходимости обновления системы образования с целью формирования творческой личности специалиста, способного учиться на протяжении жизни, в этом аспекте рассматривается значение самостоятельной работы в профессиональной подготовке будущих учителей технологии. Дается короткий обзор исследований, которые осуществлялись в данной отрасли. Автор проводит анализ термина «самостоятельная работа», систематизирует существующие в литературе толкования данного понятия, обобщает и конкретизирует их относительно высшей школы, предлагает собственное определение данного понятия. The article is devoted to the legislative confirmation of necessity of update the educational system with the purpose of forming a creative specialist personality, able to study during life; the value of independent work is examined in professional training of future technology teachers in this aspect. The short review of researches which was carried out in this industry is given. An author analyses a concept «independent work», systematizes interpretations of this concept, existing in literature, systematize and specifies them relative to higher school, offers own determination of this concept.