ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ - Гуревич, Роман (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються поняття «інформаційна культура особистості», шляхи формування інформаційної культури вчителя трудового навчання, використання інформаційно-комунікаційних технологій в професійній діяльності вчителя трудового навчання, а також зроблено висновок, що інформаційна культура допомагає оточенню вчителя сучасними знаннями, засобами їх передачі, стимулює розвиток пізнавального інтересу, мотивує пізнавальний інтерес і потребу в самореалізації. В статье рассмотрено понятие «информационная культура личности», пути формирования информационной культуры учителя трудового обучения, использование информационно-коммуникационных технологий в профессиональной деятельности учителя трудового обучения, а также сделан вывод, что информационная культура способствует вооружению учителя современными знаниями, средствами их передачи, стимулирует развитие познавательного интереса, мотивирует познавательный интерес и потребность в самореализации. Training of culinary sphere qualified workers on the basis of educational process organization by means of interactive methods and modeling of its constituent parts have been considered in the article. Besides there are the examples of educational process in vocational schools, general model of knowledge integration and the aspects of modeling of knowledge integration into educational material contents.