ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДУ ПРОЕКТІВ У ТЕХНОЛОГІЧНІЙ ПІДГОТОВЦІ УЧНІВ США - Капелюшна, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розкриті особливості використання методу проектів у процесі технологічної підготовки учнів у середніх навчальних закладах США, наведені приклади проектних завдань. Підкреслюється цінність досвіду впровадження проектної технології у навчальний процес США для забезпечення цілісного розвитку дитини, підвищення якості знань, зокрема при вивченні освітньої галузі Технологія. Автор висловлює думку про те, що метод проектів можна вважати провідним методом технологічної підготовки учнів американської школи на всіх етапах навчання та науковою базою для розвитку нових методів і прийомів. В статье раскрыты особенности использования метода проектов в процессе технологической подготовки учащихся средних учебных заведений США, приведены примеры проектных заданий. Подчеркивается ценность опыта внедрения проектной технологии в учебный процесс США для обеспечения целостного развития ребёнка, повышения качества знаний, в частности при изучении образовательной области Технология. Автор высказывает мнение о том, что метод проектов можно считать ведучим методом технологической подготовки учащихся американской школы на всех этапах обучения и научной базой для развития нових методов и прийомов. The article presents the use of Project Method in the process of students’ technological training at secondary schools in the United States of America and gives examples of project (design) tasks. It emphasizes the experience value of the use of project technology in the learning process for the holistic children’s development, improving the quality of knowledge in particular in the process of studying Technology. The author is convinced that the project method can be considered as the leading method in the process of technological training at all stages at American secondary schools and can also be the scientific basis for the development of new methods and techniques.