ОСОБЛИВОСТІ ВИВЧЕННЯ ЗАГАЛЬНИХ УМОВ РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ЗАДАЧ СТАТИКИ АБСОЛЮТНО ТВЕРДОГО ТІЛА НА РІВНОВАГУ ЗБІЖНОЇ СИСТЕМИ СИЛ - Ткачук, Андрій; Ткачук, Іван (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
В статті розглянуті особливості вивчення загальних умов розв’язування задач статики абсолютно твердого тіла на рівновагу збіжної системи сил шляхом використання алгоритмізації послідовності аналітичного розв’язку. Даний підхід дає можливість майбутнім вчителям технологічної освіти при вивченні такого розділу технічної механіки, як теоретична механіка (статика абсолютно твердого тіла), більш повноцінно засвоювати матеріал та виробити ефективну систему знань, умінь і навичок, необхідних при вивченні наступних розділів: опору матеріалів, теорії механізмів і машин, деталей машин. В статье рассмотрены особенности изучения общих условий решения задач статики абсолютно твёрдого тела на равновесие сходящейся системы сил путём использования алгоритмизации последовательности аналитического решения. Данный подход даёт возможность будущим учителям технологического образования при изучении такого раздела технической механики, как теоретическая механика (статика абсолютно твёрдого тела), более полноценно усваивать материал и выработать эффективную систему знаний, умений и навыков, необходимых при изучении следующих разделов: сопротивления материалов, теории механизмов и машин, деталей машин. The article discusses the features of the study general conditions for solving problems of statics absolutely solid on the balance of converging force system by using the algorithmization of the sequence of analytic interpretation. This approach enables future teachers to technology education in the study of such a section of technical mechanics, as a theoretical mechanics (statics absolutely solid), more fully absorb the material and develop an effective system of knowledge and skills needed to study the following topics: the resistance of materials, theory of mechanisms and machinery, machine parts.