ПРОЕКТУВАННЯ КРЕДИТНО-МОДУЛЬНО-КОМПЕТЕНТНІСНОЇ МОДЕЛІ НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ-ПРЕДМЕТНИКІВ - Шевченко, Людмила (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті проектується кредитно-модульно-компетентнісна модель навчання майбутніх учителів-предметників; розглядаються модулі, які становлять основу методичної системи формування інформаційно-комунікаційної компетентності студентів; аналізуються складові модуля (специфікація модуля, матеріали для оцінювання, навчальні матеріали); наведено приклади розрахунку кредитів базових модулів та модулів за вибором на прикладі дисциплін «Інформатика» та «Інформаційні технології в освіті»; викладено умови ефективності процесу засвоєння модулів з даних дисциплін. В статье проектируется кредитно-модульно-компетентносная модель обучения будущих учителей-предметников; рассматриваются модели, составляющие основу методической системы формирования информационно-коммуникационной компетентности студентов; анализируются составляющие модуля (спецификация модуля, материалы для оценивания, учебные материалы); приведены примеры расчета кредитов базовых модулей и модулей по выбору на примере дисциплин «Информатика» и «Информационные технологии в образовании»; изложены условия эффективности процесса усвоения модулей с данным дисциплинам. The credit and module competent model of training of future teachers of specialized subjects is projected in this article; the modules which make basis of the methodical system of forming information and communication competence of students are examined; the components of the module are analyzed (specification of the module, materials for evaluation, educational materials); the examples of calculation of credits of the base modules and selective modules after on the example of disciplines of «Informatics» and «Information technologies in education» are given; the terms of process efficiency of understanding of the modules from specialized disciplines are considered.