DESIGNER MATERIALS: AN INTRODUCTION TO THE APPLICATION OF MATERIALS SCIENCE AND TECHNOLOGY - Fitzgerald, Mike (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті представлений короткий огляд загальних класифікацій конструкційних матеріалів, їхніх властивостей та використання на виробництві. Автор розглядає форми матеріалів, описує їхні властивості та вплив на навколишнє середовище. Він також виділяє наступні види технологій, такі як: телекомунікаційні, медичні, авіаційно-космічні, транспортні, технології спорту і відпочинку та описує їхні головні особливості. У статті здійснена систематизація видів конструкційних матеріалів за п’ятьма групами, а саме: природні полімери, синтетичні полімери, метали та їхні сплави, природні матеріали та суміші. В статье представлен краткий обзор основных классификаций конструкционных материалов, их свойств, использование на производстве. Автор рассматривает формы, особенности, влияние материалов на окружающую среду. Он также выделяет следующие виды технологий, такие как: телекоммуникационные, медицинские, авиационно-космические, транспортные, технологии спорта и отдыха и описывает их особенности. В статье осуществлена систематизация основных видов конструкционных материалов по пяти группам, а именно: природные полимеры, синтетические полимеры, металлы и их сплавы, природные материалы, смеси. The article is an overview of the common classifications and features of engineered materials and their use in the manufacturing. The author presents properties of materials, forms of materials, influence of materials. He also gives types of technology: telecommunication technology, medical technology, aerospace technology, recreation and sports technology, transportation technology and describes their main peculiarities. The article gives the systematization of five basic kinds of engineering materials such as natural polymers, synthetic polymers, metals and metal alloys, earth materials, composites.