ФОРМУВАННЯ ПОЛІКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В КОНТЕКСТІ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ В ДОШКІЛЬНІЙ ОСВІТІ УКРАЇНИ - Мельник, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті проаналізовано актуальність формування полікультурної компетентності у дітей дошкільного віку, упровадження компетентнісного підходу в практику дошкільних закладів України. Обґрунтовано перспективність запровадження в практику роботи вітчизняних педагогів компетентнісного підходу в навчально-виховний процес дошкільної установи та запропоновано поетапне впровадження формування полікультурної компетентності у дітей дошкільного віку на основі досвіду американських педагогів. В статье проанализировано актуальность формирования поликультурной компетентности детей дошкольного возраста, внедрения компетентносного подхода в практику дошкольных учреждений Украины. Аргументировано перспективу внедрения в практическую деятельность отечественных педагогов компетентносного подхода в учебновоспитательный процесс дошкольного учреждения и предложено поэтапное введение в практику работы формирование поликультурной компетентности детей дошкольного возраста, используя опыт американских педагогов. The actuality of the formation of multicultural competency of preschoolyear children and the analysis of the introducing The Cоmpetency approach in practice of pre-school establishments are made in the article. Argumentation of the introducing of the Cоmpetency approach in native teachers’ practice is made in the issue. The author proposes the partial execution in practical work of teachers of pre-school establishments the method of formation multicultural competency of preschool-year children, using American teachers’ experience.