СУЧАСНА БАГАТО КУЛЬТУРНІСТЬ МАЄМІЦНЕ УКРАЇНСЬКЕ КОРІННЯ - Пилинський, Ярослав (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Автор подає осмислення історичного досвіду незалежної України, а також знайомить з досвідом здобуття незалежності інших народів, вказує на роль української діаспори у формуванні української ментальності. Автор описывает исторический опыт независимой Украины, а также знакомит с опытом приобретения независимости других народов, акцентирует внимание на роли украинской диаспоры в процессе формирования украинского менталитета. The author gives the interpretation of human experience of independent Ukraine, he also acquaints with experience of other peoples’ independence obtaining, points out the role of Ukrainian Diaspora in forming Ukrainian mentality.