СУТНІСТЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОЕКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТІВ В УНІВЕРСИТЕТІ - Білюк, О. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглянуто суть проектного навчання, роль викладача університету в організації проектної діяльності, інформаційні та організаційні умови проектування у навчанні студентів університету. Визначено, що таке навчання дає можливість створювати інформаційні та організаційні умови так, щоб ефект від навчання був реальним і вдалим, що виявляється у накопиченні теоретичних матеріалів і практичних дій від студентів. Проектна діяльність сприяє вихованню конкурентоспроможності, життєвокомпетентної, соціально мобільної особистості, яка вміє вирішувати проблеми, ефективно виконувати життєві і соціальні ролі. В статье рассматривается суть проектной деятельности, роль преподавателя университета в организации проектного обучения, информационные и организационные условия проектирования в учебном процессе студентов университета. Определено, что такое обучение дает возможность создавать информационные и организационные условия так, чтобы эффект от обучения был реальным и удачным, что проявляется в накоплении теоретических материалов и практических действий от студентов. Проектная деятельность способствует воспитанию конкуретноспособности, жизненно компетентной, социально мобильной личности, которая умеет решать проблемы, эффективно выполнять жизненные и социальные роли. Essence of project studies is considered in the article, role of teacher of university in organization of project activity, informative and organizational terms of planning in the studies of students of university. It is defined that such studies give the possibility to create informational and organizational conditions in such a way that studies’ effect would be real and succesful, that appeared in enlarging of theoretical materials and practical action of studies. Project activity contributes the upbrinning of competitive vital appropriately, socially mobile personality, who can solve problems, carry out life and social roles effectively.