ДО ПИТАННЯ ПРО ВПРОВАДЖЕННЯ РЕЛІГІЄЗНАВЧОГО КОМПОНЕНТУ В КУРС «ІСТОРІЯ УКРАЇНИ» (10-11 КЛАСИ) - Кришмарел, В. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статі розглянуто причини внесення змін до змісту історичної освіти та необхідність введення деяких релігієзнавчих знань на уроках з історії України в 10–11 класах. Також проаналізовано основні методи реалізації та їх особливості з огляду на релігієзнавчу проблематику. Наприкінці статті зроблено акцент на відповідність Рекомендаціям Ради Європи, а також узагальнено висновки. В статье рассмотрены причины внесения изменений в содержание исторического образования и чем обусловлена необходимость введения некоторых религиоведческих знаний на уроках истории Украины в 10–11 классах. Также проанализированы основные методы реализации и их особенности с точки зрения религиоведческой проблематики. В конце статьи сделан акцент на соответствие Рекомендациям Совета Европы, а также обобщены выводы. The article considers the reasons for changes in the history education and what is due to the need to introduce some knowledge of Religion Studies at the lessons of History of Ukraine in 10–11 classses. Also analyzed the main methods of implementation and their features from the point of view of Religion Studies. The article focuses on the compliance with the recommendations of the Council of Europe, as well as summarized conclusions.