ПОЛІКУЛЬТУРНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ЯК ПРЕДМЕТ СУЧАСНИХ ПЕДАГОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Осипенко, О. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статі привернено увагу до проблеми формування полікультурної компетентності. Окреслено напрями сучасних досліджень цієї теми. Представлено аналіз вітчизняних та зарубіжних наукових досліджень щодо проблеми формування полікультурної компетентності. Узагальнено різні підходи до визначення цього поняття та намічено шляхи подальших наукових розвідок в контексті полікультурної освіти та її підходу з точки зору компетентності. В статье обращено внимание на проблему формирования поликультурной компетентности. Описаны направления современных исследований этой темы. Представлен анализ отечественных и зарубежных научных исследований относительно проблемы формирования поликультурной компетентности. Обобщены разные подходы к определению этого понятия и намечены пути дальнейших научных разведок в контексте поликультурного образования и его подхода с точки зрения компетентности. The article concerns the problem of forming polycultural competence. The tendencies of modern researches of this problem are described. Ukrainian and foreign scientific researches as to the polycultutal competence forming are analyzed. Different approaches to making definition of this notion are generalized. The ways of further scientific surveys in the context of polycultural education and its competence approach are outlined.