МАС-МЕДІЙНА САМООСВІТА АМЕРИКАНСЬКИХ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ - Шумаєва, С.; Гут, Н. (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
В статті розглядається поняття самоосвіти як педагогічного явища; визначені засади реалізації самоосвітньої діяльності американськими вчителями; проаналізовані основні форми мас-медійної самоосвіти американських педагогів. Зроблено висновки про вміння вітчизняних педагогів використовувати на заняттях медіа-засоби, створювати різноманітні інформаційні пакети, електронні підручники, Інтернет-сайти. Висунуто пропозиції щодо започаткування спеціальних курсів та підготовки спеціальних медіа-педагогів з метою фахової допомоги при роботі з новими інформаційними технологіями. В статье рассматривается понятие самообразования как педагогического явления; определены принципы реализации самообразовательной деятельности американскими учителями; проанализированы основные формы масс-медийного самообразования американских педагогов. Сделаны выводы об умении отечественных педагогов использовать на занятиях медиа-средства, создавать разнообразные информационные пакеты, электронные учебники, Интернет-сайты. Выдвинуты предложения относительно учреждения специальных курсов и подготовки специальных медиа-педагогов с целью профессиональной помощи при работе с новыми информационными технологиями. The concept of self-education as a pedagogical phenomenon, the principles of the implementation of American teachers’ self-educational activities are discussed in the article. The main forms of media self-education of American teachers are analyzed. Conclusions about native teachers’ ability to use media facilities, to create various informative packages, electronic textbooks, internet sites and other means are done. Suggestions related to special courses establishing and special media teachers preparation with the purpose of professional help while new information technologies using are thrown out.