ДО ПИТАННЯ ВІДМІННОСТІ ҐЕНДЕРНОГО Й СТАТЕВОРОЛЬОВОГО ПІДХОДІВ В ОСВІТІ - Герасимова, Інна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються відмінності ґендерного й статеворольового підходів в освіті. Окреслено значення ВНЗ як одного з основних інститутів ґендерної соціалізації майбутніх менеджерів готельно-туристичної індустрії. Досліджено особливості ґендерного стилю викладання. Виділені напрями роботи щодо розширення можливостей формування комунікативних умінь. В статье рассматриваются различия гендерного и полоролевого подходов в образовании. Определено значение ВУЗа как одного из основных институтов гендерной социализации будущих менеджеров отельно-туристической индустрии. Исследованы особенности гендерного стиля преподавания. Выделены направления работы по расширению возможностей формирования коммуникативных умений. Distinctions of gender and role – sexual approaches in education are examined. In the article the value of higher Institute is defined as one of basic institutes of gender socialization of future managers of hotel-tourist industry. The features of gender style of teaching are explored. Work assignments on expansion of possibilities of forming of communicative abilities are selected.