СУТНІСТЬ ПОНЯТТЯ ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ В ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Іващенко, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті проаналізована наукова література з проблеми психолого-педагогічної компетентності. Розглядаються різні підходи до визначення даного поняття. Автором представлена схема, що розкриває зміст поняття психолого-педагогічної компетентності. У схемі узагальнені професійні, комунікативні та особистісні риси випускника, що сприятимуть зростанню його професіоналізму. В статье проанализирована научная литература по проблеме психолого-педагогической компетентности. Рассматриваются разные подходы к определению данного понятия. Автором представлена схема, раскрывающая смысл понятия психолого-педагогической компетентности. В схеме обобщены профессиональные, коммуникативные и личностные качества выпускника, которые будут содействовать его профессиональному росту. Scientific literature on the problem of psychological and pedagogical competence is analyzed in the article. Different approaches to the determining of the stated concept are considered. The author presents the scheme that reveals the essence of the concept of psychological and pedagogical competence. Professional, communicative and personal features of graduates that will contribute to his professional growth are substantiated in the scheme.