ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ДИТЯЧОГО РУХУ В УКРАЇНСЬКІЙ ПЕДАГОГІЧНІЙ ПЕРІОДИЦІ (20-ті – ПОЧАТОК 30-х рр. ХХ СТОЛІТТЯ) - Карпич, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті здійснено історіографічний аналіз проблеми розвитку дитячого руху в українській педагогічній періодиці (20-ті – початок 30-х рр. ХХ століття). Автором акцентовано увагу на найбільш важливих аспектах даної історико-педагогічної проблеми та виокремлено перспективні напрямки подальших досліджень. В статье осуществлен историографический анализ проблемы развития детского движения в украинской педагогической периодике (20-е – начало 30-х гг. ХХ века). Автором акцентировано внимание на наиболее важных аспектах данной историко-педагогической проблемы и выделены перспективные направления дальнейших исследований. The article presents historiographical analysis of the problem of children’s movement in the Ukrainian educational periodicals (20’s – early 30’s of XX century). The attention is paid by the author to the most important aspects of historical and pedagogical issues and specifically mentioned the promising directions of further research.