ПЕДАГОГІЧНА ТА ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ МИКОЛИ МИКОЛАЙОВИЧА МИРОНОВА (1901–1998) - Кудина, Ганна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються основні віхи громадської та науково-педагогічної діяльності М. М. Миронова. Зокрема приділена увага проблемам дитячого руху в Україні. Висвітлюється досвід освітньо-педагогічної діяльності педагога, його дослідження теорії та практики дитячих громадських організацій. Вивчення поглядів та ідей Миколи Миколайовича Миронова. В статье рассматриваются основные вехи гражданской и научно-педагогической деятельности Н. Н. Миронова. В частности уделено внимание проблемам детского движения на Украине. Раскрывается опыт образовательно-педагогической деятельности педагога, его исследования теории и практики детских общественных организаций. Изучения взглядов и идей Николая Николаевича Миронова. In the article the basic landmarks of public and scientifically- pedagogical activity of N. N. Myronov is examined. In particular attention is paid to the problem of child’s motion in Ukraine. The educational and pedagogical activity of teacher, his exploration theories and practice child’s organization is opened. Views and ideas of N. N. Myronov are investigated.